Rezervația naturală Cocoș Munte Tărhăuș

Continuând urcușul pe valea Tarcăului și urmând drumurile forestiere și traseele marcate se ajunge la zona de protecție pentru cocoșii-de-munte din rezervația faunistică Brateș (Tărhăuș). Pasăre foarte sperioasă, cocoșul de munte poate fi văzut foarte rar în natură.

Rezervația forestieră Goșman

Rezervaţia forestieră Goşman, Rezervaţia faunistică Brateş, Cascada şi Cheile Bolovănişului, pot fi ţinte pentru o drumeție la sfârşit de săptămână. Pe partea stângă a pârâului Goşmanu, acolo unde se-ntâlneşte cu pârâul Tarcău, mai la deal de satul Ardeluţa, pe un versant al muntelui.

Vezi mai multe rezervații naturale

Muzeul de Artă
„Iulia Hălăucescu”

Muzeul de la Tarcău este structurat în 4 săli de expoziție care găzduiesc peste 100 de lucrări ale artistei. Majoritatea lucrărilor sunt acuarele, cu excepția unui autoportret și a unor tablouri cu membrii familiei. Picturile prezente în muzeu au ca principale teme florile, imagini din Tarcăul de altădată, dar și imagini surprinse de artistă în călătoriile sale în străinătate. 

Vezi mai mult

Monument „Soldatul necunoscut”

Statuia soldatului necunoscut este parte a patrimoniului cultural din comuna Tarcău. Acest monument are o însemnătate istorică pentru localnici, fiind dedicat eroilor din al doilea război mondial.

Vezi mai mult

Mănăstirea Tarcău

Mănăstirea Tarcău este situată pe valea Tarcăului la aproximativ 43 km de localitatea Piatra Neamț.
În trecut, mănăstirea era cunoscută sub denumirea de Schitul Tarcău, locaș de cult pentru călugări. Mănăstirea are hramul “Duminica Tuturor Sfinților”, sărbătorit pe data de 26 iunie.

Vezi mai mult

Biserica „Adormirea Maicii Domnului”

Biserica s-a sfinți la 12 mai 1912 de Preasfințitul Arhiereu Antim Botoșăneanu, preot fiind Petru Bălănescu.

Vezi mai mult

Schitul „Sfântul Mina”

Schitul Sf. Mina a fost înființat în anul 1957 și are hramul “Sf. Mucenic Mina”. Se află situat în satul Brateș, la confluența pârâului Brateș cu Tarcăul.

Vezi mai mult

River rafting pe Tarcău și Bistrița

Adesea folosită la transport (cândva…odată în trecut Tarcăul era recunoscut ca un centru important de plutărit), apa Tarcăului și apa Bistriței la Tarcău  conferă în prezent experiența unor escapade riverane foarte atractive.

Vezi mai mult

Parapanta

Munții Tarcăului oferă condiții bune pentru practicarea acestui sport de către iubitorii lui. Culmea Muntelui Lung care desparte Valea Tarcăului de Valea Bicazului oferă posibilitatea parapantiștilor de a explora deopotrivă cele doua văi și de a se bucura de curenții ascensionali care sunt suficienți de puternici în special vara.

Vezi mai mult

Offroad în Munții Tarcău

Munții Tarcău oferă condițiile favorabile desfășurării acestui tip de activitate. Cei pasionați de acest sport pot admira frumusețea peisajelor pitorești și pot inspira aerul curat de pădure.

Vezi mai mult

Vânătoare și pescuit

Tarcăul prin suprafața sa administrativă de peste 40.000 ha acoperite cu pădure și un bazin hidrografic unic al Tarcăului și al celor peste 15 afluenți ai săi constituie un areal important pentru vânătoare și pescuit.

Vezi mai mult

Mountain bike

Mountain Biking-ul reprezintă călătoria cu un biciclu ce poartă același nume, pe cărările bătătorite sau nu ale munților, dealurilor, pădurilor sau ale oricărui teren mai accidentat. Fiind un sport extrem și în acest caz este nevoie de echipament de protecție.

Vezi mai mult

Sari la conținut