Get Adobe Flash player

Etajul subalpin (1400 - 1500m) este format din jnepeni si iarba alpina si pasuni alpine. Aceste pasuni sunt folosite vara pentru pasunatul animalelor. In zona sunt multe stâni.

Etajul padurilor este format din:
paduri de conifere si paduri în amestec conifere cu foioase.
Dintre conifere cel mai raspândit este molidul, iar dintre foioase, fagul. Desigur, alaturi de acestea apar si bradul, tisa (rar), paltinul, mesteacanul si ulmul. Din loc în loc sunt pasuni si fânete naturale dar apar si fructele de padure: zmeura, fragutele. Din primavara si pâna în toamna se pot recolta ciuperci comestibile si plante medicinale. Acestea reprezinta o sursa de venit pentru copii în perioada vacantelor întrucât se organizeaza centre de colectare pentru industrializare si export.

Fauna

Astazi, padurea adaposteste o lume animala variata, începand de la insecte (fluturi, albine, urechelnite, etc), viermi, melci, paianjeni si pâna la serpi, pasari (putem aminti macaleandrul, gaita, ciocanitoarea sura, huhurezul de iarna, privighetoarea, ciocarlia de padure, mierla, pajura, cocosul de munte, corbul) si mamifere (lupul - tot mai rar, vulpea, iepurele, lilieci, arici, cartite, veverite, soareci de padure, pisici salbatice, jderi, vidre, cerbi, rasi, ursi).

Fauna acvatica este putin bogata datorita lucrarilor de amenajare de pe râul Bistrita.

 
    036  032 
svsu
Romanian Dutch English French German Hungarian Italian Spanish

Vizualizari

Număr afişări conţinut : 495594